20 Kasım Dünya Çocuklar Günü

İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunmasın, iyi yetişmesine bağlıdır. Barış içinde yaşamak güzellikleri paylaşmak, eğitimle olur. Viranşehir İbn-i Sina Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu bilinci öğrencilere aşılamak ve farkındalık oluşturmak için 9, 10  ve 11. Sınıf öğrencilerine  konferans salonunda Dünya Çocuk Günü ile ilgili videolar, slaytlar izletilmiş; şiir ve gün ile ilgili yazılar okutulmuştur. Kulüp panosu doldurulmuş ve öğrencilerin konu hakkında daha detaylı bilgi almaları sağlanmıştır.Çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlanmıştır.Tarihe baktığımızda  bu ve benzeri amaçların gerçekleşmesi için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1959 yılında daha iyi bir yaşam, mutlu bir çocukluk dönemi için Çocuk Hakları Bildirisi´ ni yayınlanmıştır.

Dünyanın neresinde bulunursa bulunsun, bütün çocukların mutlu ve sağlıklı olmaları tüm ulusların ortak isteği olmalıdır. Geleceğin büyüğü olan çocuklarımıza gereken özeni gösterelim, sevelim, koruyup eğitelim. Sağlıklı toplumlar ancak bu çalışmalar ile oluşacaktır. Dünya Çocuk Günü´nde okullarda, sınıflarda günün anlam ve önemi üzerinde durulacak. Dünya Çocuk Hakları ve Türk Çocuk Hakları Bildirileri okunacak. Bildirilerde belirlenen belli başlı haklar konusunda açıklamalar yapılacak.

Böylece bulundukları yaş dönem(18 den küçük) oldukları için hakları hakkında farkındalık oluşacak.Haklarını bilerek bilinçlenecekler ve kendilerini koruyabilecekler.Bunun ötesinde bütün dünya çocuklarının önemini ve farklılıklarına rağmen aynı haklara sahip olduklarını öğrencekler. Gelecek, yani yarınlar sağlam bir temelde oluşabilecek. Çocuklar yarının büyükleri olacaklar.Bütün Dünya çocuklarının eşit haklara sahip olduklarını farklı milletler , diller , ırksal, kültürel ... olsa da herhangi bir değişikliğin olmadığını çocuk haklarının evrenselliği öğrencilere anlatılmıştır.

19-02-201919-02-201919-02-201919-02-201919-02-201919-02-201919-02-201919-02-201919-02-2019

Yayın: 19.02.2019 - Güncelleme: 06.04.2021 12:11 - Görüntülenme: 329